Data: 2023-04-04

Tinklinio mėgėjų lygos moterų finalinės varžybos, Kaunas, 2023-04-02

Balandžio 2 d. Kauno „RIO“ arenoje vyko finalinės Lietuvos tinklinio mėgėjų lygos moterų rungtynės.

Vilniaus rajono sporto centro tinklininkės finale susitiko su Vilniaus „Lunos“ tinklininkėmis. Lygos varžybų maratonas prasidėjo dar lapkričio mėnesį. Grupinėse varžybose merginos laimėjo 7 rungtynes ir patyrė 2 pralaimėjimus. Antrame etape nuskynė 4 pergales ir pateko į atkrentamąsias iš 1 vietos. Pirmosiose atkrentamosiose rungtynėse ketvirtfinalyje kovo 19 d. susitiko Vilniaus rajono sporto centro ir „Aurora” komandų tinklininkės. Po 3 setų kovos pergalę šventė Vilniaus rajono sporto centro komanda rezultatu 3:0 (25:15; 25:14; 25:23). Rezultatyviausiai nugalėtojų komandoje žaidė Inesa Šlempo-Markelė, pelniusi 20 taškų. Po šių rungtynių paaiškėjo, kad Vilniaus rajono sporto centro komanda žais pusfinalyje su TK „Trakai“ tinklininkėmis.

2023 m. kovo 26 d. susitiko Vilniaus rajono sporto centro ir „TK Trakai” komandų tinklininkės. Po 3 setų kovos pergalę šventė Vilniaus rajono sporto centro komanda rezultatu 3:0 (25:15; 25:15; 25:20), iškovodama teisę kovoti dėl Lietuvos tinklinio mėgėjų lygos nugalėtojų titulo. Rezultatyviausiai nugalėtojų komandoje žaidė Kamilė Šafranovičienė – 15 taškų.

Balandžio 2 d. Vilniaus rajono sporto centro komanda varžybose dėl aukso medalių susitiko finale su „Lunos” komanda, kuriai buvo pralaimėta grupiniame etape. Rungtynių pradžia nieko gero mums nežadėjo. Vilniaus „Lunos“ tinklininkės įsiveržė porą taškų į priekį ir išlaikė 2 taškų pranašumą iki seto pabaigos, nugalėdamos rezultatu 25:20. Antrą setą mūsų tinklininkės pradėjo susikaupusios, darė mažiau klaidų, žaidėjos Kamilė Šafranovičienė, Justyna Kulbačevskaja, Elinga Liaudanskaitė, Inesa Šlempo-Markelė, Viktorija Sinkevič taikliai atakavo, Viktorija su Kamile sėkmingai blokavo varžovių atakas, kas leido su dideliu skirtumu laimėti antrą ir trečią setus (25:18; 25:20;). Tikėjomės sėkmingos pabaigos ir trečiame sete, tačiau mūsų merginų puolimas strigo, nesugebėjo pelnyti taškų ir pralaimėjo 9:25. Viskas turėjo išsispręsti „tie break`e“. Lemiame sete iki 15 taškų pradžioje geriau sekėsi varžovėms, kurios iki aikštelių keitimo pirmavo 8:6, tačiau minutės pertraukėlėje komandos kapitonė Kamilė ragino komandos drauges nepasiduoti nuovargiui, nes ir varžovės yra pavargusios, o kovoti už kiekvieną kamuolį, pasaugodamos viena kitas. Po aikštelių pakeitimo Sporto centro tinklininkės iškovojo du taškus ir išlygino rezultatą. Po to komandos kelis kartus apsikeitė taikliais smūgiais, bet po 10 taško pavyko pralaužti priešininkių gynybą ir mūsų tinklininkės nugalėjo sete 15:12 ir rungtynėse 3:2; iškovodamos aukso medalius ir taurę už 1 vietą. Kamilė Šafranovičienė taip pat buvo apdovanota kaip geriausia Lietuvos tinklinio mėgėjų lygos žaidėja. Auksinėje Vilniaus rajono sporto centro komandoje žaidė: Kamilė Šafranovičienė, Justyna Kulbačevska, Inesa Šlempo-Markelė, Viktorija Sinkevič, Eva Pileckytė, Ksienia Pavlik, Dalia Šlempo, Elinga Liaudanskaitė, Božena Bulanovienė, Jolanta Subatkovska, Gintarė Grigaitė.

Sveikiname nugalėtojas ir linkime pergalių.

Marijan Kačanovski
Vilniaus rajono sporto centro direktorius

 

Interviu:

Interviu video (.mov)



Atgal į: Naujienos