Data: 2023-01-13

N. Romanovo startas Ruhpoldinge, 2023-01-11

Vilniaus rajono sporto centro biatlonininko Nikitos Romanovo karjeros rekordas Pasaulio biatlono taurės varžybose Vokietijoje

Sausio 11 d. Vokietijos biatlono centre Ruhpolding vyko Pasaulio biatlono taurės 5 etapo varžybos, kuriose gerai startavo du Vilniaus rajono atstovai Karol Dombrovski ir Nikita Romanov.
Biatlonininkai varžėsi individualiojoje 20 km rungtyje su šaudymu gulint + stovint + gulint + stovint, kur už kiekvieną netaiklų šūvį prie distancijos įveikimo laiko buvo pridedama po baudos minutę. Karolis gerai įveikė pirmą 4 km ratą, greitai ir taikliai atliko pirmą šaudymą gulomis ir į sekantį ratą išslydo 42 pozicijoje, atsilikdamas nuo lyderio 47 sek. Antrame šaudyme stovint suklydo tris kartus ir nukrito į 88 vietą su 4 min. 44 sek. atsilikimu. Trečią šaudymą gulint Karol atliko taikliai ir pakilo 71 poziciją, paskutiniame šaudyme stovint vėl prašovė kartą ir kilstelėjo į 69 vietą. Paskutinius 4 kilometrus Karol Dombrovski įveikė greitai ir finišavo 68 vietoje, 20 km įveikęs per 56 min. 06,6 sek.

Labai gerai startavo 23-metis Nikita Romanov, pasiekęs karjeros rekordą savo trečiame starte Pasaulio biatlono taurės varžybose. Nikita gerai įveikė pirmą ratą iki šaudymo, greitai ir taikliai atliko pirmą šaudymą gulomis ir į sekantį ratą išslydo 46 pozicijoje, atsilikdamas nuo lyderio 57 sek. Antrą šaudymą stovint atliko taikliai ir pakilo į 29 vietą su atsilikimu 1 min. 53 sek. Trečiame šaudyme gulint Nikita pataikė į visus 5 taikinius ir slydo 39 pozicijoje su atsilikimu 3 min. 29 sek. Paskutiniame šaudyme stovint prašovė kartą ir nukrito į 53 vietą. Paskutinius 4 kilometrus Nikita Romanov įveikė greitai ir finišavo 53 vietoje, 20 km įveikęs per 54 min. 56,2 sek.

Prieš 6 dienas Nikita labai gerai startavo IBU taurėje Slovakijos biatlono centre Osrblie 10 km sprinto rungtyje. Nikita distanciją įveikė per 25 min. 34,7 sek. ir užėmė 28 vietą, iškovodamas 13 įskaitinių taškų individualioje įskaitoje. Nikita Romanov bendroje IBU įskaitoje yra 49 vietoje su 27 taškais.
Sveikiname Nikitą Romanovą su karjeros rekordu ir linkime Karoliui ir Nikitai sėkmės ateityje.

Marijan Kačanovski
Vilniaus rajono Sporto centro direktorius



Atgal į: Naujienos