Data: 2024-02-26

Vilniaus rajono sporto centro biatlonininkių startai Pasaulio jaunimo biatlono čempionate Estijoje

Ketvirtadienį vyko Pasaulio jaunimo biatlono čempionato atidarymas, kuriame dalyvauja Vilniaus rajono sporto centro biatlonininkės Viktorija Augulytė, Emilija Mincevič ir Eliza Šidlauskaitė.

Penktadienį Otepėje mišrių estafečių varžybomis prasidėjo Pasaulio jaunimo biatlono čempionatas. Biatlonininkai varžėsi 4×6 km distancijoje su šaudymu gulint + stovint.

Pirmas dvi pamainas slydo Mikas Vildžiūnas ir Juozas Augustinavičius, trečią – Austėja Pupelytė ir paskutinė pamaina buvo patikėta Vilniaus rajono sporto centro auklėtinei Elizai Šidlauskaitei.

Mikas šaudymus atliko be klaidų, Juozas suko 2 baudos ratus po šaudymo stovint ir perdavė estafetę Austėjai 16 vietoje.

Austėja šaudyme suklydo kartą ir išlydėjo Elizą Šidlauskaitę į distanciją 24 pozicijoje, kai lyderės jau buvo aplenkusios mūsų estafetę ratu. Eliza dar suspėjo nušliuožti 2 km ratą, šaudyme gulint iš 7 šovinių pataikė į visus taikinius ir slydo 24 vietoje, tačiau lyderės lenkė mūsų estafetę, todėl mūsiškės turėjo pasitraukti iš kovos.

Lietuvos komanda užėmė 24 vietą tarp 28 šalių.

Jaunimo grupėje Lietuvos estafetei, kurios sudėtyje 3 pamainoje slydo sporto centrobiatlonininkė Viktorija Augulytė, o 4 pamainoje – Emilija Mincevič, sekėsi geriau.

Pirmoje pamainoje slydęs Nikita Čigak šaudymus atliko be klaidų ir slydo lyderių grupėje, tačiau nusileidime susidūrė su Norvegijos biatlonininku ir abu krito.

Nikita estafetę perdavė Dariui Dindai 4 pozicijoje. Darius šaudyme stovint neužvertė 2 taikinių ir įveikęs 2 baudos ratus į 3 pamainą išlydėjo Viktoriją Augulytę 10 vietoje.

Viktorija šaudymą gulint ir stovint atliko be klaidų, panaudodama 3 papildomus šovinius ir išlydėjo į paskutinę pamainą Emiliją Mincevič 18 pozicijoje. Emilija šaudykloje pataikė į visus 10 taikinius, panaudodama 3 papildomus šovinius ir finišavo 19 vietoje tarp 23 šalių.

Šeštadienį Emilija Mincevič ir Eliza Šidlauskaitė varžėsi 10 km individualioje rungtyje su šaudymu gulint + stovint + gulint + stovint, kur už netaiklų šūvį buvo pridedama po 45 sekundes prie distancijos įveikimo laiko. Stiprūs vėjo gūsiai trukdė biatlonininkių taikliam šaudymui, ypač stovint neleido parodyti idealaus šaudymo.

Emilija Mincevič šaudyme gulint suklydo du kartus ir slydo 87 vietoje, šaudyme stovint prašovė dar du kartus ir buvo 89 vietoje. Trečiame šaudyme gulint pataikė į visus taikinius ir pakilo į 76 vietą. Paskutiniame šaudyme stovint 3 netaiklūs šūviai nubloškė Emiliją į 81 vietą. Emilija Mincevič 10 km nuslydo per 51 min. 51 sek. ir užėmė 84 vietą.

Viena iš jauniausių čempionato dalyvių 15-metė Eliza Šidlauskaitė susitvarkė su jauduliu, šaudymą gulint atliko be klaidų ir slydo 71 pozicijoje. Šaudyme stovint, pučiant stipriam vėjui, Eliza prašovė 3 kartus ir slydo 100 vietoje. Trečiame šaudyme gulint suklydo kartą ir slydo 99 pozicijoje. Paskutiniame šaudyme nesusitvarkė su stipriu vėju, suklydo net 4 kartus ir išlaikė 99 poziciją.

Eliza greitai įveikė paskutinius 2 km ir finišavo 97 vietoje su rezultatu 56 min. 41,4 sek. Rusnė Motiejūnaitė 10 km įveikė per 1 val. 00 min. 24,0 sek. finišavo 100 vietoje.

Sekmadienį Viktorija Augulytė turėjo įveikti 5×2,5 km su keturiomis ugnies linijomis. Viktorija pirmą šaudymą gulint atliko greitai, pataikydama į visus taikinius ir slydo 34 pozicijoje, šaudyme stovint suklydo 3 kartus ir nusmuko į 77 vietą. Trečiame šaudyme gulint suklydo 2 kartus ir slydo 79. Paskutiniame šaudyme stovint pataikė keturis kartus ir pakilo į 77 poziciją. Viktorija Augulytė 12,5 km įveikė su rezultatu 58 min. 40,7 sek. ir užėmė 77 vietą.

Vasario 27 d. Pasaulio jaunimo biatlono čempionate vyks 6 bei 7,5 km sprinto rungtis.

Linkime mūsų biatlonininkėms greitu slidžių ir taiklių šūvių!

 

Vilniaus rajono sporto centro direktorius

Marijan Kačanovski



Atgal į: Naujienos