Data: 2023-10-09

Įvyko 2023 m. atviros Vilniaus rajono kroso pirmenybės

Spalio 8 dieną Nemenčinėje prie biatlono šaudyklos vyko Atviros Vilniaus rajono kroso pirmenybės, kurias organizavo Vilniaus rajono sporto centras. Varžybose dalyvavo sportininkai iš Nemenčinės, Buivydžių, Bezdonių, Juodšilių, Paberžės, Riešės, taip pat buvo svečių iš Vilniaus ir tolimesnės Jonavos.

Nors oro sąlygos buvo labai prastos, tarp sportininkų netrūko ryžto varžytis. Bėgimo atstumai priklausė nuo amžiaus grupių – jauniausi bėgo 500 metrų atstumą, vyresni – 1000, 2000, 3000 ir 5000 metrų bėgimo atstumus.

Pirmi bėgime startavo mergaitės ir berniukai, gimę 2013 m. ir jaunesni. Nugalėtoja tarp mergaičių tapo Paulina Jasiukevič iš Buivydžių. Berniukų grupėje nugalėjo Kajus Porozovas iš Juodšilių. Raminta Narkevičiūtė iš Juodšilių buvo greičiausia mergaičių, gimusių 2012-2010 m., grupėje. Rafal Boban iš Bezdonių šioje berniukų amžiaus grupėje užėmė 1 vietą. Tarp mergaičių, gimusių 2009-2008 m., nugalėjo Diana Purkina iš Paberžės ir Amelija Bernatovič iš Nemenčinės, o Dominik Davidovič iš Juodšilių buvo greičiausias tarp berniukų toje pačioje amžiaus grupėje.

Tarp mergaičių, gimusių 2007-2005 m., nugalėtoja tapo Karolina Leščevskaja iš Paberžės, berniukų grupėje nugalėtoju tapo Rokas Sakalauskas iš Riešės.

Tarp moterų, gimusių 2004-1981 metais ir kurios bėgo 3000 metrų atstumą, geriausiai pasirodė Aneta Jateikienė iš Nemenčinės. Toje pačioje amžiaus grupėje 5000 metrų distancijoje tarp vyrų pirmas finišavo Tomas Jateiko iš Nemenčinės.

Vyrų grupėje, gimusių 1980 metais ir vyresnų, kurie bėgo 5000 metrų atstumą, greičiausias buvo Petras Pranckūnas iš Vilniaus. Antras liko Vilniaus rajono sporto centro treneris Vytautas Gražys iš Paberžės.

Po visų bėgimo dalyvių finišo vyko nugalėtojų apdovanojimas. 1-3 vietos laimėtojai buvo apdovanoti medaliais ir daiktiniais prizais, kuriuos įteikė Vilniaus rajono sporto centro direktorius Marijan Kačanovski ir Vilniaus rajono savivaldybės kultūros, turizmo ir sporto skyriaus vyriausias specialistas Karol Pacyna.

Taip pat buvo pagerbti ir apdovanoti Vilniaus rajono sporto centro lengvaatlečiai už praėjusio sezono (2022-2023 m.) aukštus sportinius pasiekimus: Julija Evelina Jačun, Tatjana Sakalauskienė, Rokas Sakalauskas, Titas Bakys, Dariuš Černigovski.

Adam Sipovič

Vilniaus rajono sporto centro

Direktoriaus pavaduotojas sportui

 

 

 



Atgal į: Naujienos