Data: 2022-12-05

Pasaulio biatlono taurės estafetės varž., 2022-12-01, Kontiolahti

Gruodžio 1 d. pajėgiausi pasaulio biatlonininkai Suomijos biatlono centre Kontiolahti varžėsi 4 x 7,5 km estafečių varžybose.

Tomas Kaukėnas gerai slydo slidėmis pirmoje pamainoje, šaudymą gulomis atliko greitai ir taikliai ir slydo 3 vietoje. Šaudyme stovint užsidirbo baudos ratą ir estafetę perdavė Vytautui Stroliai 14 pozicijoje su atsilikimu 1 min. 05 sek. Vytautas šaudymą gulint ir stovint atliko be klaidų ir į sekančią pamainą išlydėjo Karolį Dombrovskį 10 pozicijoje su atsilikimu 1 min. 01 sek. Karol gerai slydo slidėmis, šaudymą gulomis atliko greitai ir taikliai ir slydo 9 vietoje. Šaudymą stovint irgi atliko be papildomų šovinių ir pakilo į 5 vietą. K. Dombrovski labai greitai įveikė paskutinius 2,5 km ir perdavė estafetę Maksimui Fominui 5 pozicijoje. Maksimas, nors šaudykloje pataikė į visus taiklus be papildomų šovinių, nebuvo toks greitas distancijoje ir finišavo 8 vietoje. Lietuvos estafetė 30 km įveikė per 1 val. 02 min. 55,0 sek. Nugalėjo Norvegijos komanda su rezultatu 1 val. 00 min. 00,8 sek. ,,Papildomomis mintimis galvos nesukau, nieko negalvojau ir norėjau tiesiog daryti savo darbą“ – po varžybų sakė Vilniaus rajono sporto centro auklėtinis Karol Dombrovski ir neslėpė, kad tikrai džiugi vieta, bet tai nėra stebuklas, komanda visada galėjo kovoti dėl dešimtuko, jei šaudytų panašiai gerai.

Gruodžio 3 d. Karol startos 10 km sprinto rungtyje ir bandys patekti į 40-dešimtuką ir iškovoti pirmus įskaitinius taškus individualioje įskaitoje.
Sveikinu Karolį Dombrovskį ir visą komandą ir linkiu sėkmės.

Marijan Kačanovski
Vilniaus rajono sporto centro direktorius

 



Atgal į: Naujienos